Τούρτα Ναπολέων - Cook For All
Τούρτα Ναπολέων

Τούρτα Ναπολέων

Υλικά

– 200ml Νερό
– 2 Αυγά
– λιγο αλάτι
– 2 Κουταλιές ξύδι άσπρο
Αυτά όλα τα χτυπάμε καλά Και έπειτα τρίβουμε στον τρίφτη
– 600 γραμμάρια βούτυρο Παγωμένο από το ψυγείο
– 750 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Τα βάζουμε όλα έπειτα στο μίξερ τα χτυπάμε καλά τα βάζουμε πάνω στο τραπέζι το δουλεύουμε λίγο με τα χέρια μας και το βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Κρέμα
– 300 γραμ. ζάχαρη
– 1 Λίτρο γάλα
Τα βάζουμε στη φωτιά αυτά για να λιώσει ζάχαρη.
Σε ένα μπολάκι βάζουμε:
– 4 Αυγά
– 12 Κουταλιές κορν flower ή αλεύρι
– Λίγη βανίλια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι βάζουμε 4 Αυγά, 12 Κουταλιές κορν flower ή αλεύρι και λίγη βανίλια. Τα χτυπάμε με το μίξερ του χεριού να μη μυρίζουν τα αυγά. Έπειτα παίρνουμε λίγο από το χλιαρό γάλα και ρίχνουμε λίγο-λίγο στο μείγμα μας. Έπειτα παίρνουμε του μπολακι με τα αυγά που είναι χτυπημένα και το ρίχνουμε μέσα στο γάλα που είναι η ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Όταν πήξει βάζουμε 20 γραμ. βούτυρο. Το Μεταφέρουμε σε ένα Μπολ και από πάνω βάζουμε μεμβράνη και το βάζουμε κι αυτό στο ψυγείο να κρυώσει.
Βγάζουμε την ζημη από το ψυγείο και το χωρίζουμε στα πέντε. Ανοίγουμε τα φύλλα λεπτά. Ψήνουμε τα φύλλα στους 190 βαθμους Μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά!!
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο. Χτυπάμε με το μίξερ το κεριού με 120 γραμ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου για να αφρατέψει.
Έπειτα αλείφουμε ένα ένα τα φύλλα με την κρέμα μέχρι να τελειώσουν τα φυλλα μας. Στις άκρες που έχουμε κόψει από τα φύλλα τις βάζουμε στο Μούλτι να θρυμματιστούν, ρίχνουμε μέσα άχνη ζάχαρη. Κατόπιν πασπαλίζουμε το γλυκό από πάνω και στα πλάγια να σκεπαστεί.

Η Συνταγή είναι από Navrozidou Simela – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top