Γιουβαρλάκια - Cook For All
Γιουβαρλάκια

Γιουβαρλάκια

Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Υλικά!!!

500 gr κιμά μόσχου απαχο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Λίγο άνιθο – λίγο μαιντανό
30 gr ελαιόλαδο
180 gr ρύζι Καρολίνα
2 φεττες ψωμί τοστ
Λαχανικά σούπας
2 κούπες λάχανο
1 κούπα σελερυ
2 πατάτες
2 μεγάλα καρότα

Εκτέλεση!!!

Το ρύζι το βράζουμε για να μην μας ανοίγουν τα γιουβαρλάκια.
και το κρυώνουμε με κρύο νερό. Το ρύζι το μετράμε βρασμένο – και κανονίζουμε παραπανω να βάλουμε και μισή κούπα μέσα στη σούπα..Το ψωμί βοηθάει ώστε τα γιουβαρλάκια να γίνουν πολύ μελωμένα!!
📍βάζουμε τον κιμά σε μπολ
📍Χτυπάμε το ψωμί στο multi
και το ρίχνουμε στον κιμά.
📍Ρίχνουμε το λάδι τα κρεμμύδια τον άνηθο και το μαϊντανό χτυπημένα στο multi 📍ρίχνουμε και το ρύζι αλάτι πιπέρι και ζυμώνουμε καλά..
📍Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει
📍Κόβουμε σε χοντρούς κύβους την πατάτα να μην λιώσει το σέλερι και το καρότο..📍βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα κατά βούληση 📍ρίχνουμε νερό κανονίζοντας να σκεπαστούν τα γιουβαρλάκια και αλατίζουμε📍 βάζουμε να πάρει βράση ή σούπα και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια μικρά πλασμένα και αλευρωμένα τα ρίχνουμε στο ζωμό ..📍 ρίχνουμε το βρασμενο ρυζι 📍χαμηλώνουμε τη φωτιά για να μη διαλυθούν από την ένταση 📍τα βράζουμε για μισή ωρίτσα με τρία τέταρτα πάντα μέτρια φωτιά..
.📍Τώρα η τα αυγοκόβουμε έχω δεν τα έχω αυγόκομενα γιατί δεν μου αρέσει ..και το έμαθε και η οικογένεια.. 📍όποιος δεν θέλει με αυγό θα βγάλει μία κούπα ζωμό από την κατσαρόλα να κρυώσει📍 θα διαλύσει μιάμιση κσ αλεύρι λεμόνι όσο τρώει ο καθένας και θα το ρίξει στο ζωμό..📍 και έτσι γίνεται υπέροχο.. 📍κανονίζουμε να μην έχει πολλά νερά..

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top