Γιουβαρλάκια κοτόπουλου με αυγολέμονο! - Cook For All
Γιουβαρλάκια κοτόπουλου με αυγολέμονο!

Γιουβαρλάκια κοτόπουλου με αυγολέμονο!

Η Συνταγή είναι από Maria Mavrovouniotou της ομάδας “Ρεας γευσεις!”

Υλικά

ΥΛΙKA ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙMA:
500gr κιμά κοτόπουλο
1 μέτριο κρεμμύδι
4 κ.σ ρύζι γλασέ ή Καρολίνα
λίγο μαϊντανό, (ή άνηθο ή δυόσμο)
1 κ.γ. κοφτό αλάτι, λίγο μ. πιπέρι
2 κ.σ ελαιόλαδο
ΥΛΙKA ΓΙΑ ΤΗ ΣΟYΠΑ:
1.5lt νερό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 καρότο
1 μέτρια πατάτα
λίγο αλάτι, λίγο μ. πιπέρι, λίγο κουρκουμά
ΥΛΙKA ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ:
1 αυγό
2 λεμόνια
1 κ.σ.γεμάτη κορν-φλάουρ
Επίσης θα χρειαστούμε αλεύρι γ.ο.χ. για να αλευρώσουμε τα γιουβαρλάκια μας.

 

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ βάζω τα υλικά για τον κιμά, αφού ψιλοκόψω πρώτα το κρεμμύδι και το μαϊντανό, και τα ζυμώνω καλά.
Πλάθω τα γιουβαρλάκια μου και τα αλευρώνω.
Στη συνέχεια ψιλοκόβω τα λαχανικά για τη σούπα και τα βάζω σε μία κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός προσθέτω και τα γιουβαρλάκια μου και λίγο πριν γίνει το φαγητό μου ετοιμάζω το αυγολέμονο, το ρίχνω κι αυτό μέσα και αποσύρω από τη φωτιά.
Παρακολουθήστε στο βίντεο βήμα-βήμα την εκτέλεση της συνταγής για λαχταριστά γιουβαρλάκια και ένα τέλειο αυγολέμονο.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top