Συνταγή για μελομακάρονα - Cook For All
Συνταγή για μελομακάρονα

Συνταγή για μελομακάρονα

Η Συνταγή είναι από Αλέξανδρος Φούκας της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”

Υλικά

Για το σιρόπι:
‌400 γρ. νερό
‌600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
‌150 γρ. μέλι
‌2 στικ κανέλα
‌Φλούδα από 1 πορτοκάλι
Για την ζύμη:
‌300 γρ. σπορέλαιο
‌200 γρ. ελαιόλαδο
‌250 γρ. χυμό πορτοκαλιού
‌Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
‌50 γρ. ζάχαρη άχνη
‌100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
‌1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
‌1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
‌1/4 κ.γ. γαρίφαλο
‌950 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
‌200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
‌1/2 κ.σ. μαγειρική σόδα
‌Μέλι, για το σερβίρισμα
‌Ψιλοκομμένα καρύδια, για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Για το σιρόπι:
‌Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το νερό, την ζάχαρη, την κανέλα, την φλούδα και μόλις πάρει μια βράσει και διαλυθεί η ζάχαρη αφαιρούμε και προσθέτουμε το μέλι
‌Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει
Για την ζύμη:
‌Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε μέσα τα λάδια, τον χυμό, το ξύσμα, τις ζάχαρες, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
‌Προσθέτουμε μέσα το αλεύρι, το σιμιγδάλι, την σόδα, ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και ύστερα με τα χέρια
‌Πλάθουμε μελομακάρονα των 30 γρ. τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τα τρυπάμε 3 φορές με ένα πιρούνι από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά
‌Αφαιρούμε από τον φούρνο, τα βουτάμε κατευθείαν στο σιρόπι για 10-15 δευτερόλεπτα και τα βάζουμε στην σχάρα να κρυώσουν
‌Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω μέλι, καρύδια και σερβίρουμε

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top