Τυροκρουασανάκια - Cook For All
Τυροκρουασανάκια

Τυροκρουασανάκια

Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Υλικά!!!

600 gr αλεύρι γοχ
3 αυγα
200 gr γάλα φρέσκο πλήρες
200 gr ηλιέλαιο
1 μαγιά και μισό ΚΓ ακομα
1 κγ γεμάτη ζάχαρη
Αλάτι – φέττα τριμμένη
Άλειμμα
1 αυγό ολόκληρο
1κσ ηλιέλαιο -1 κσ νερό

Εκτέλεση!!!

Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα το ρίχνουμε σε μπολ με την ζάχαρη και διαλύουμε τη μαγιά.
Ρίχνουμε το λάδι δουλεύοντας με το σύρμα χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα..
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι ρίχνοντας τόσο αλεύρι ώστε να έχουμε μία απαλή ζύμη όχι σκληρή.. μπορεί να μην πάρει και τα 650 gr .
Όταν έχουμε το αποτέλεσμα μιας μαλακιάς ζύμης κάνουμε μία μπαλίτσα τη βάζουμε σε καθαρό μπολ που έχουμε λαδώσει σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.. μόλις φουσκώσει τη βάζουμε στον πάγκο κόβουμε μπαλίτσες των 130 γραμμαρίων .. την κάθε μπαλίτσα Την ανοίγουμε σε διάμετρο μία πίτα από σουβλάκι
Κόβουμε στα τέσσερα και ξεκινάμε από τη φαρδιά μεριά βάζουμε φέττα και το διπλώνουμε σαν κρουασάν.
Τα βάζουμε λαδόκολλα στο λεπτό ταψί της κουζίνας μας τα σκεπάζουμε με μία πετσέτα να φουσκώσουν λίγο τα περνάμε με το μείγμα αυγού και ψήνουμε στους 170 αέρα μεσαία σχάρα.
Μπορούμε αφού τα ψήσουμε μόλις κρυώσουν να τα καταψύξουμε και να βγάζουμε όταν χρειαζόμαστε …

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top