Λαχανοντολμάδες - Cook For All
Λαχανοντολμαδες

Λαχανοντολμάδες

Υλικά

– 1 λάχανο
– 500γρ κιμά
– 2 φύλλα Δάφνης
– λίγο λάδι
– 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
– ρύζι
– 2 φρέσκα κρέμμυδακια ψιλοκομμένα
– ξύσμα λεμονιού
– αλάτι
– πιπέρι
– ρίγανη
– μαϊντανό ψιλοκομμένο
– σέλινο, μαϊντανό όπως είναι όχι κομμένα
– 1 καρότο καθαρισμένο
– 1 καρότο  κομμένο στα 2
– 1 ζωμό λαχανικών
– χυμό από μισό λεμόνι
– 3 κουταλιές κοφτές τις σούπας κορν φλάουρ
– 1 αυγο

Εκτέλεση

Έκοψα το κοτσάνι από το λάχανο το έβαλα σε αλατισμένο νερο που βράζει το εβρασα μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα. Όταν έγινε το έβγαλα και αφήνω να κρυώσει, σε ένα τηγάνι σοταρισα τον κιμά με 2 φύλλα Δάφνης, σοταρισα για 5 λεπτά ρίχνω λάδι σοταρισα λίγο ακόμα αφαιρώ τα φύλλα Δάφνης ρίχνω 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα σοταρισα λίγο ακόμα ρίχνω το ρύζι ανακατεύω 2 φρέσκα κρέμμυδακια ψιλοκομμένα, ξύσμα λεμονιού αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό ψιλοκομμένο ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για λίγο. Παίρνω το λάχανο ανοίγω τα φύλλα προσεχτικά, σε μια κατσαρόλα έβαλα σέλινο, μαϊντανό όπως είναι όχι κομμένα, 1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο στα 2,βάζω τα φύλλα που δεν κάνουν για τύλιγμα τυλίγω τους Λαχανοντολμαδες τους βάζω με την σειρά ρίχνω 2 κούπες νερό +1 κούπα από το ζουμί που εβρασα το λάχανο. Αλάτι πιπέρι, 1 ζωμό λαχανικών λίγο λάδι σκεπάζω με ένα πιάτο και με το καπάκι σιγοβραζω. Όταν γίνουν παίρνω το ζουμακι το βάζω σε ένα κατσαρολακι, σε ένα βαθύ μπολ εστιψα 1 +μισό λεμόνι έριξα 3 κουταλιές κοφτές τις σούπας κορν φλάουρ ανακατεύω ρίχνω το μείγμα στο κατσαρολακι και ανακατεύω μέχρι να πήξει ελαφρώς. Χτυπάω 1 αυγοπολύ καλα ρίχνω λίγο από το ελαφρώς δεμένο ζουμακι στο αυγό χτυπάω και το ρίχνω στο κατσαρολακι ανακατεύω και περιχυνω τους Λαχανοντολμαδες μου.

Η Συνταγή είναι από την Fotini Gatzi – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top