Λαζάνια με λαχανικά - Cook For All
Λαζάνια με λαχανικά

Λαζάνια με λαχανικά

Η Συνταγή είναι από Νικολαος Ελενη Βουκελατος – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.

Υλικά!!!

Για ταψάκι 25 π 36 Μ
1 πακέτο λαζάνια όχι με αυγά.
400 gr διάφορα τυριά πχ εγώ έβαλα γραβιέρα και πεκορίνο
150 gr φέτα
300 gr σάλτσα έτοιμη
3 ντομάτες ώριμες
3κολοκυθακια μεγαλούτσικα
2 καρότα μεγαλούτσικα
2 πιπεριές κόκκινες μετριες
1 μεγάλη μελιτζάνα
2 κρεμμύδια ξερά
3 σκελίδες σκόρδο
400 gr μανιτάρια champion
100 gr λαδι ,- αλατι πιπέρι
1 κγ ζαχαρη
100 gr κρασί
Μπεσαμέλ
1 1/2 κιλό γάλα πλήρες
30 gr ελαιόλαδο
Μοσχοκάρυδο.
120 gr αλεύρι αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση!!!

📍Σε μεγάλο τηγάνι η πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το μισό λάδι την ζάχαρη το κρεμμύδι το σκόρδο 📍 τα γλυκάνουμε λίγο όχι πολύ ρίχνουμε το καρότο ( όλα τα λαχανικά σε κυβάκια ) της πιπεριές συνεχίζοντας το τσιγάρισμα📍 συμπληρώνουμε το υπόλοιπο λάδι ρίχνουμε τη μελιτζάνα τα κολοκυθάκια και στο τέλος τα μανιτάρια μόλις τηγανιστούν όλα ελαφρά να μην τα λιώσουμε σβήνουμε με το κρασάκι 📍ρίχνουμε τις ντομάτες κρατάμε 2 κσ από την έτοιμη.. κάνουμε ένα ανακάτεμα και κλείνουμε📍 Να μείνουνε με τα ζουμιά .. 📍βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα το γάλα το μοσχοκάρυδο αλατάκι πιπεράκι και το αλεύρι και όπως είναι κρύα 📍τα βάζουμε πάνω στο μάτι με σύρμα δουλεύοντας μέχρι να πήξει θέλουμε μία σχετικά ρευστή μπεσαμέλ χωρίς ψήσιμο το αλεύρι..
📍Ξεκινάμε αφού έχουμε βουτυρώσει το ταψάκι μας όχι λάδι καλύτερα βιταμ .. χωρίζουμε λαχανικά και τυριά σε τρία μέρη, 📍 βάζουμε κάτωστο ταψί λίγη μπεσαμέλ και τις δύο κουταλιες ντομάτα..📍 στρώνουμε πρώτη στρώση λαζάνια από πάνω λίγη μπεσαμέλ λαχανικά και τυριά
2 στρώσει λίγη μπεσαμέλ λαχανικά τυριά Τρίτη στρώση πάλι το ίδιο και τελειώνουμε με λαζάνια📍 βάζουμε την μπεσαμέλ όλη την υπόλοιπη από πάνω και τυρια τριμμένα ..σκεπάζουμε με μία μεγάλη πετσέτα Το ταψί και το αφήνουμε 40 λεπτά στον πάγκο …,📍 Ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς αέρα μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ..

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top