Υλικά
παντεσπάνι:
– 5 αυγά
– 125 γρ ζάχαρη
– 155 γρ αλεύρι Φαριναπ κοσκινισμένο
– 1 βανίλια
Σιρόπι:
– 1 φλυντζανακι του ελληνικού Βaileys λικέρ
Κρέμα
– 1 λίτρο γάλα φρέσκο
– 6 κ σ.ζαχαρη
– 4 κ σ γεματες κορν φλαουρ
– 2 κ σ γεματες αλεύρι
– 50 γρ βούτυρο
– λίγες σταγόνες Καραμέλας
Σαντιγυ
– 1 μορφατ μεταλλικό κουτί
– 200 γρ άχνη ζάχαρη
– 2 κ.σ.γαλα φρέσκο
– σταγόνες Καραμέλας
για πάνω
– βάζουμε έτοιμη σάλτσα Καραμέλας, η σιρόπι Καραμέλας η φτιάχνουμε Καραμέλα εμείς
Εκτέλεση
παντεσπάνι
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρισουν! Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε αλευρι-βανιλια σιγα σιγα και ανακατευουμε με μαριζ! Λαδωνουμε αλευρωνουμε το τσερκι 26 βαζουμε το μιγμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα! Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το κοβουμε!
κρέμα
Βαζουμε το γαλα-ζαχαρη να ζεσταθει! Παιρνουμε λιγο γαλα απο το ζεστο το βαζουμε σε ενα μπολ και διαλυουμε μεσα το κορν φλαουρ-αλευρι! Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και βαζουμε μεσα το βουτυρο και τις σταγόνες Ανακατεύουμε!
συναρμολόγιση
Τοποθετουμε τον ενα πατο στο τσερκι σιροπιαζουμε με πινέλο ριχνουμε την κρεμα κλεινουμε με τον αλλο πατο παντεσπανιου και σιροπιαζουμε!
σαντιγύ
Χτυπαμε όλα μαζί! Και την βάζουμε πάνω στο κρύο γλυκό! Και τελειώνουμε ρίχνοντας καραμέλα!
Σκεύος(26) Στο σούπερ σιρόπι Καραμέλας και Καραμέλα η φτιάχνουμε εμείς η βάζουμε έτοιμη!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.