Μερεντόψωμο με ζύμη - Cook For All
Μερεντόψωμο με ζύμη

Μερεντόψωμο με ζύμη

Υλικά

– 300 ml γάλα χλιαρό
– 150 ml ηλιέλαιο
– 1 φακ μαγιά ξερή
– 1 απράδι αυγού
– 2 κ.σ ζάχαρη
– 1 κ.γ αλάτι
– 700 γρ αλέυρι γ.ο.χ
– Ενα κροκο αυγου αραιωμενο σε λιγο γαλα για το άλειμα!!

Εκτέλεση

Στο χλιαρό γάλα διαλύω τη μαγιά με τη ζάχαρη! Ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ’ το αλεύρι και ανακατεύω καλά!Ρίχνω σιγά-σιγά το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να έχω μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια! Σκεπάζω και αφήνω μια ώρα να ξεκουραστεί. Μετά χωρίζω τη ζύμη σε 8 μπαλίτσες ανοίγω μια μία σε φυλαρακι στρογγυλο 28 εκ. Η Ζύμη βγαζει δυο μερεντοψωμάκια από 4 φύλλα το καθένα.. Βαζω σε λαδόκολλα το πρώτο φύλλο αλείφω με μερέντα σκεπάζω με το επόμενο φύλλο βαζω ξανά μερέντα σκεπάζω με το άλλο φύλλο ξαναβάζω πάλι μερέντα και έβαλα κομμάτια σοκολάτας και φουντούκια ψιλοκομμένα και κλείνω με το τελευταίο φύλλο. Μετα βαζω στο κέντρο ένα ποτήρι και χαραζω σε 16 τρίγωνα. Τα πιανω ανα δυο και τα στρίβω. Το αφήνω σκεπασμένο μισή ώρα, να φουσκώσει. Αλείφω με τον κρόκο του αυγού που το έχω αραιώσει με λίγο γάλα και ψήνω στους 180 βαθμούς μεχρι να παρει ωραιο χρώμα.! Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι από Katerina Karfaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top