Υλικά
– 2 πακέτα σαβαγιάρ
– 1 τενεκεδάκι φυτική κρέμα
– 1 γάλα ζαχαρούχο
– 2 βανίλιες
– 1 σφηνάκι λικέρ αρεσκείας σας
– 150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
Σιρόπι κακάο
– 3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
– 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
– 2 κουταλιές γεμάτες κακάο
– 1 βανίλια
– λίγο λικέρ
Όλα τα βράζουμε μαζί για 3 λ.
Επικάλυψη
– τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα σοκολάτας
– κερασάκια
Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε την φυτική κρέμα, το ζαχαρούχο, τις βανίλιες και λίγο κονιάκ. Τα χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει και να φουσκώσει το μίγμα. Λιώνουμε την σοκολάτα και αφού γίνει λίγο χλιαρή, την προσθέτουμε στο μίγμα και χτυπάμε λίγο ακόμη για να γίνει ομοιόμορφο μίγμα. 🌸
Βουτάμε ένα ένα τα σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι που φτιάξαμε και τα στρώνουμε στο ταψί, διαστάσεις (30×24). Μόλις γίνει η 1η στρώση, ρί νουμε πάνω την μισή κρέμα. Συνεχίζουμε με 2η στρώση σαβαγιάρ, βουτηγμένα στο σιρόπι κακάο. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και απλώνουμε ομοιόμορφα. Με ένα πιρούνι κάνουμε σχέδια και στολίζουμε όπως μας αρέσει.🌹🌼🌹
Η Συνταγή είναι από Δεληγιάννη Κατερίνα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.