Ρολό κεράσι - Cook For All
Ρολό κεράσι

Ρολό κεράσι

Υλικά

ταψί 20×30
– 3 ασπράδια αυγού
– 1 πρέζα αλάτι (4γρ)
– 100γρ ζάχαρη
– 1κσ χυμό λεμονιού
– 20γρ κορν φλάουρ
– 40γρ φύλλα αμυγδάλου
κρέμα:
– 300γρ μασκαρπόνε (ή κρέμα τυριού)
– 50γρ ζάχαρη άχνη
– 1 βανίλια (10γρ)
– 200γρ κρέμα γάλακτος
– 200γρ λιωμένα κόκκινα βατόμουρα μέσα στην κρέμα κατά προτίμηση(ή ότι άλλο φρούτο θέλετε)
διακόσμηση:
– φρέσκα Granberries
– δεντρολίβανο

Εκτέλεση

🟢Χτυπάμε στο μίξερ 🍒3 ασπράδια αυγού ( περιπου 15′ λεπτά) με 🍒1 πρίζα αλάτι (4γρ) σε μαρέγκα προσθέτοντας λίγο λίγο 🍒100γρ ζάχαρη σε δώσεις, μέχρι να σφίξει πολύ καλά. Συνεχίζουμε με🍒 1κσ χυμό λεμονιού και 🍒20γρ κορν φλάουρ χτυπώντας.
🟢Στρώνουμε την μαρέγκα ομοιόμορφα σε λαδόκολλα σε ταψί 20×30, πασπαλίζουμε πάνω της 🍒40γρ φύλλα αμυγδάλου και την ψήνουμε στους 180° βαθμους 10-15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ΕΛΑΦΡΏΣ!!!
🟢Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα:
Χτυπάμε στο μίξερ 🍒300γρ μασκαρπόνε (ή κρέμα τυριού) με 🍒50γρ ζάχαρη άχνη και 🍒1 βανίλια (10γρ) 3 λεπτά, προσθέτουμε 🍒200γρ κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατεψει η κρέμα. Εδώ θα μπορούσαμε να βάλουμε 🍒200γρ λιωμένα κόκκινα βατόμουρα μέσα στην κρέμα κατά προτίμηση(ή ότι άλλο φρούτο θέλετε).
❗️Εγώ προτίμησα να μη βάλω στην κρέμα, αλλά αργότερα μέσα στο γλυκό.
🟢Αφού κρυώσει λιγάκι η μαρέγκα, όχι εντελώς, την ξεκολλάμε απο την λαδόκολλα, γυρνάμε το κάτω πάνω (τ αμύγδαλα κάτω), στρώνουμε πάνω της την κρέμα και μοιράζουμε το φρούτο : γλυκό κεράσι ( δέστε φωτογραφίες). Το τυλιγουμε προσεχτικά σε ρολο με βοήθεια μιας λαδόκολλας και το αφήνουμε τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο.
❗️Εαν δεν γίνεται καλά ρολο και φοβηθητε μήπως σπάσει, σας συνιστώ ν αφήσετε λίγο την κρέμα πάνω στην μαρέγκα και μόλις λίγο μαλακώσει, τυλίγεται άνετα 😉👍.
🟢Αφού σφίξει το διακοσμήζουμε με ότι θέλουμε (εγώ κράτησα λίγο κρέμα γι αυτόν τον λόγο) πχ φρέσκα Granberries και δεντρολίβανο!!!

Η Συνταγή είναι από Kalli Greatheart της ομάδας “Συνταγές απλές και εύκολες”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top