Υλικά
– 1 πακέτο φύλλο( βηρυτού)
– 500 γραμμάρια τυρί φέτα αν θέλετε το μπερδεύετε και με κάτι άλλο. .. βάζω και 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι
– 3 κουτ σούπας βούτυρο ( λιωμένο από αιγοπρόβατα Ηπείρου.)
– 1 κούπα γάλα φρέσκο
– 2 αυγά
Εκτέλεση
Λιώστε το βούτυρο σε μπεν μαρί
Αλείφετε τον πάτο ταψιου και τοποθετείτε κάτω τα τρία πρώτα φύλλα βουτυρωμένα..
Ρίχνετε εναλλάξ τυρί και φύλλο.. βουτυρώνετε κάθε φορά το φύλλο.. συνεχίζεται μέχρι να τελειώσει το μείγμα και βάζετε πάνω πάνω δύο τρία φύλλα.
Χτυπάτε τα δύο αυγά και τα ανακατεύετε με το γάλα… Περιχύνετε την τυρόπιτα με αυτό.. χαράζετε ελαφρά και αφήνεται να πιει τα υγρά της για 10 λεπτά…ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει και να στεγνώσει η πίτα..!!!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.