Εκμέκ κανταιφι - Cook For All
Εκμέκ κανταιφι

Εκμέκ κανταιφι

Υλικά

– 500 γρ κανταιφι
– 300 γρ αγελαδινο βουτυρο!
– Βουτυρωνουμε το ταψι φουρνου με τα 50 γρ β.
– Βαζουμε το κανταιφι μεσα και το ανοιγουμε καλα!
– Ριχνουμε πανω του λιωμενο κρυο το βουτυρο το ανακατευουμε να μουσκεψει καλα!
– Το ισιωνουμε και στην συνεχεια το ψηνουμε.στους 180β μεχρι να κοκκινίσει!
– Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!
– Στην συνεχεια το βαζουμε στο ταψι που θα το συναρμολογησουμε!
ΣΙΡΟΠΙ:
– 3 ποτηρια νερου
– 3 ποτηρια ζαχαρη
– μισο λεμονι
ΚΡΕΜΑ:
– 1 λιτρο γαλα,
– 6 κ.σ ζαχαρη,
– 4 κ.σ γεματες κορν φλαουρ,
– 2 κ.σ.γεματες αλευρι,
– 1 βανιλια,
– 50 γρ βουτυρο!

Εκτέλεση

ΣΙΡΟΠΙ:
– Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!
– Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να χλιαρυνει!
– Στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα!
ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα κρυο με τη ζαχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σιμιγδάλι, (τη φτιάχνουμε και με αλεύρι οποίος θελει) το ξυσμα λεμονιου και τις βανίλιες. ..Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει.Αποσυρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα .Ανακατεύουμε αρκετά γρήγορα.Επειτα ρίχνουμε βούτυρο και μαργαρίνη.Το ταψάκι μας το έχουμε από πριν περάσει με μαργαρίνη και σιμιγδάλι.
Ριχνουμε το μείγμα στο ταψί μας από πάνω ζαχαρη και κανέλα και ψήνουμε για 45 λεπτά στις αντιστάσεις χαμηλά στο φούρνο μας.Μην το αφήσετε περισσότερο χρονο γιατί σφίγγει πολύ Καλή επιτυχία.
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou  – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top