Υλικά
– 300 ml γάλα φρέσκο
– 1 κ.σ.ζαχαρη
– 30 γρ νωπή μαγιά
– 1 αυγό
– 1 κρόκο
– 70 γρ βούτυρο
– μια πρέζα αλάτι
– 750 γρ αλεύρι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ τα 100 ml γάλα ζεστό ! Ρίχνουμε την ζάχαρη και την μαγιά ανακατεύουμε και το σκεπάζουμε για 20 λεπτά! Στην συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα ζεστό,τα αυγά και ανακατεύουμε! Προσθέτουμε το βούτυρο και σιγα-σιγα το αλεύρι και το αλάτι! Ζυμωνουμε σε αφρατη ζύμη και την σκεπάζουμε για 1 ώρα! Συνεχίζουμε αλευρωνουμε τον πάγκο βάζουμε την ζύμη πάνω την ζυμωνουμε ελαφρώς και την σκεπάζουμε για 10 λεπτά! Ανοίγουμε την ζύμη σε ένα φύλλο 1 εκ πάχους κόβουμε δισκάκια τα βάζουμε σε λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 10 λεπτά! Τέλος βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τα τηγανίζουμε!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.