Υλικά
μετράμε τα υλικά με το ίδιο ποτήρι νερού
– 5 αυγά ίδιου μεγέθους
– 1 ποτήρι ζάχαρη
– 1 ποτήρι σπορέλαιο
– 1 ποτήρι χυμό φρέσκου πορτοκαλιού
– 2 πορτοκάλια το ξύσμα τους
– 1 βανίλια
– 500 γραμμάρια αλεύρι φαριναπ (Εναλλάξ μπορούμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις με ένα φακελάκι μπεϊκιν!!!!)
Γλάσο
– χυμό μανταρίνι
– ζάχαρη άχνη (αναλόγως πόσο πηχτό το θέλουμε)
– ξύσμα μανταρινιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να ασπρίσουν να στέκεται το μίγμα!
Ρίχνουμε εναλλάξ σιγά σιγά σπορελαιο-χυμό!
Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι-βανίλια-ξύσμα!
Τοποθετουμε το μίγμα σε ταψί 30×28 νούμερο, μέσα τοποθετούμε λαδόκολα και το ψήνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 50 λεπτά!
Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα 10 λεπτά!
Απο πάνω έφτιαξα ένα ελαφρύ γλάσο με χυμό μανταρίνι ζάχαρη άχνη (αναλόγως ποσο πηχτό το θέλουμε).
Και μετά λίγο ξύσμα απο πάνω.
Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.