Έκρηξη νοστιμιάς και μοσχοβολιάς!!!
Υλικά
– τρία αυγά
– μία κούπα ζάχαρη
– 3/4 της κούπας καλαμποκέλαιο
– μία κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
– ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– δύο και μισή κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– ένα μπέικιν παουντερ
– μισή κούπα τρούφα
Σιρόπι
– μια και μισή κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού το οποίο έχουμε περάσει από σουρωτήρι
– τέσσερα κ.σ. ζάχαρη
Διακόσμηση
– 100 γρ. κουβερτουρα,
– αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά τρία αυγά με μία κούπα ζάχαρη , συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε 3/4 της κούπας καλαμποκέλαιο, μία κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα από ένα πορτοκάλι , δύο και μισή κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ένα μπέικιν παουντερ.
Στο τέλος προσθέτουμε και μισή κούπα τρούφα.
Βουτυτωνουμε μία φόρμα του κέικ Νο 23 βάζουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμανενο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για μισή ώρα περίπου.
Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε μια και μισή κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού το οποίο έχουμε περάσει από σουρωτήρι, τέσσερα κ.σ. ζάχαρη, το βάζουμε στο μάτι της κουζίνας και μόλις αρχίσει να κοχλάζει το αποσύρουμε.
Όταν ψηθεί το κέικ το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμαρουμε.
Το ξαναβάζουμε στην φόρμα και με ένα ξυλάκι για σουβλάκια κάνουμε τρύπες.
Σιροπιαζουμε το χλιαρό κέικ με το κρύο σιρόπι.
Αφού πιεί το κέικ όλο το σιρόπι το βάζουμε σε μια πιατέλα, λιώνουμε σε μπεν μαρι 100 γρ. κουβερτουρα, περιχυνουμε στο κέικ και πασπαλιζουμε με αμύγδαλο φιλέ.
Η Συνταγή είναι από Maria Anestaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.