Πίτα με διάφορα χόρτα χωρίς φύλλο αλλά από κουρκούτι - Cook For All
Πίτα με διάφορα χόρτα χωρίς φύλλο αλλά από κουρκούτι

Πίτα με διάφορα χόρτα χωρίς φύλλο αλλά από κουρκούτι

Υλικά

Για το κουρκούτι..
– 2 αυγά
– Μισή κούπα γάλα εβαπορε λάιτ
– Μισό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστο
– Μισή κούπα νερό
– Μισή κούπα ελαιόλαδο
– Αλάτι όσο θέλει ο καθένας
– 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
– αλεύρι γοχ
Για την γέμιση…
Γύρω στο μισό κιλό διάφορα χόρτα όπως:
– Σπανάκι
– σέσκουλα
– τσουκνίδα
– μάραθο
– μαϊντανό
– σέλινο
– καυκαληθρα
– άνηθο
– πράσο
– πράσινο κρεμμυδάκι
– ξερό κρεμμύδι
– αλατοπιπερο
– γύρω στα 80 γρμ τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια
– 4 κουταλιές της σούπας γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
– 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο
– 1 αυγό –
– 2 κουταλιές της σούπας τραχανά
– λίγο αγελαδινό βούτυρο
– 1 φλυτζανακι του καφέ σταφίδες μαύρες

Εκτέλεση

Για το κουρκούτι..
2 αυγά
Μισή κούπα γάλα εβαπορε λάιτ
Μισό κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστο
Μισή κούπα νερό
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι όσο θέλει ο καθένας, 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ και αλεύρι γοχ σιγά σιγά τόσο όσο να πάρουμε ένα χυλό όχι και πολύ σφιχτό αλλά σαν ( του κέικ).
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 10′.
Για την γέμιση…
Γύρω στο μισό κιλό διάφορα χόρτα. Όπως. Σπανάκι, σέσκουλα, τσουκνίδα, μάραθο μαϊντανό, σέλινο, καυκαληθρα, άνηθο, πράσο, πολλά από το πράσινο κρεμμυδάκι, ξερό κρεμμύδι, αλατοπιπερο, γύρω στα 80 γρμ τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια και 4 κουταλιές της σούπας γραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη, και 1 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο.1 αυγό και 2 κουταλιές της σούπας τραχανά δικό μου για τά υγρά ( απορροφάει). Όλα τα σωταρω σέ κατσαρόλα με πρώτα το κρεμμύδι, πράσο και το πράσινο από τά κρεμμυδάκια τά φρέσκα, ύστερα ρίχνω όλα τα υπόλοιπα χόρτα, το ελαιόλαδο μπαχαρικά, ( το αλατοπιπερο δηλαδή), αφήνω να κρυώσει και τέλος ρίχνω τυριά, αυγό και τραχανά. Ανακατεύουμε καλά.
Στρώνω το μισό από το κουρκούτι σέ ταψί πυρέξ αφού αλείφω με λίγο αγελαδινό βούτυρο πρώτα, ύστερα στρώνω με κουτάλι 🥄 όλη την γέμιση, με έξτρα άνηθο και λίγο μαϊντανό από πάνω καθώς και στο μισό πυρέξ βάζω 1 φλυτζανακι του καφέ σταφίδες μαύρες, ύστερα ρίχνω τόν υπόλοιπο χυλό κουρκούτι, πάλι στρώνω με κουτάλι 🥄 και ψήνουμε σε αεροθερμο φούρνο προθερμασμενο στους 160-170 μεσαία σκάλα του φούρνου μέχρι να χρυσισει καλλα, κοιτάζω να δω αν πήρε το ίδιο χρώμα και από κάτω, σβήνω το φούρνο και αφήνω. Κόβουμε ύστερα από 20′. Ονοιρο λέμε!!! ❤️🥰🌹

Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “Μαγειρικη”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top