Πτι-φουρ - Cook For All
Πτι-φουρ

Πτι-φουρ

Υλικά

– 300 γρ. βούτυρο
– 150 γρ. άχνη
– 3 αυγά
– 500 γρ. αλεύρι μαλακό
– 1 κουτ. γλύκού μπέικιν πάουντερ
– μαρμελάδα της αρεσκείας μας
– 300 γρ. κουβερτούρα λιωμένη με 2 κουταλιές ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Αφρατεύουμε την άχνη με το βούτυρο και στην συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά. Γεμίζουμε ένα κορνέ και αρχίζουμε να κόβουμε τα βουτήματα σε ένα ταψάκι με στρωμένη λαδόκολλα, ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα έως ότου κοκκινίσουν γύρω στα 20΄. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα γεμίζουμε με την μαρμελάδα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι τα βουτάμε μέσα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Η Συνταγή είναι από Βίκυ Βίκυ – “Μαγειρική …… & Ζαχαροπλαστική Τέχνη……”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top