Υλικά
– 1 κεφαλή μεγάλη κολοκάσι σε κύβους βραστή
– 1 αβοκάντο μεγάλο σε κύβους
– 6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
– Μισό φλυντζάνι μαιντανό ψιλοκομμένο
– Μισό φλυντζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– Ξύσμα από ένα λεμόνι
– 3 κουταλιές ελαιόλαδο
– Το χυμό από ένα λεμόνι
– Αλάτι
– Πιπέρι
Εκτέλεση
Τα ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ , ανακατεύουμε καλά και προσεκτικά και….καλή μας όρεξη 😊
Η Συνταγή είναι από Marinos Subaru – “ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ”.
Το κολοκάσι, γνωστό και ως taro, είναι ένα τροπικό φυτό που καλλιεργείται για τον βρώσιμο βολβό του. Ο βολβός του κολοκασιού έχει σχήμα αχλαδιού και μπορεί να είναι λευκός, μωβ ή καφέ, ανάλογα με την ποικιλία.
Διατροφική αξία:
Το κολοκάσι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες C, A και B6, κάλιο και μαγνήσιο.
Περιέχει επίσης πρωτεΐνες και υγιή λιπαρά.
Έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και λίπος.
Γαστρονομικές χρήσεις:
Ο βολβός του κολοκασιού μπορεί να βραστεί, να ψηθεί, να τηγανιστεί ή να γίνει πουρέ.
Χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές, όπως σούπες, σαλάτες, ραγού, πιάτα με ρύζι ή ζυμαρικά.
Τα φύλλα του κολοκασιού μπορούν επίσης να καταναλωθούν, βρασμένα ή σοταρισμένα.
Πού μπορείτε να βρείτε κολοκάσι:
Το κολοκάσι μπορεί να βρεθεί σε φρέσκια μορφή σε αγορές και σούπερ μάρκετ, ιδανικά σε τμήματα με τροπικά φρούτα ή λαχανικά.
Μπορείτε επίσης να βρείτε κολοκάσι σε κονσερβοποιημένη ή κατεψυγμένη μορφή.
Συμβουλές:
Όταν αγοράζετε φρέσκο κολοκάσι, βεβαιωθείτε ότι ο βολβός είναι σφιχτός και χωρίς ρωγμές.
Φυλάξτε το κολοκάσι σε δροσερό και σκιερό μέρος.
Πριν από το μαγείρεμα, ξεφλουδίστε και κόψτε τον βολβό του κολοκασιού.
Ενδιαφέροντα στοιχεία:
Το κολοκάσι είναι ένα από τα παλαιότερα καλλιεργούμενα φυτά στον κόσμο.
Προέρχεται από την Ασία, αλλά καλλιεργείται πλέον σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές σε όλο τον κόσμο.
Στην Ελλάδα, το κολοκάσι καλλιεργείται κυρίως στην Κρήτη, καθώς και στην Κύπρο.
Σας προτείνω να δοκιμάσετε κολοκάσι, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό λαχανικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές.