Νερατζάκι - Cook For All
Νερατζάκι

Νερατζάκι

Διαχρονικό αγαπημένο και αρωματικό νερατζακι.
Συνταγή Τζέλα Αντωνοπούλου

Υλικά

– 700 γρ. Φλούδα νερατζι
– 1 κιλό ζάχαρη
– 2 μισή φλ.νερο
– 2 κ.σ γλυκόζη
– 2κ.σ χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση

Πλενω καλά τα νεράτζια και ξύνω στον πολύ ψιλό τρίφτη χωρίς να φάω πολύ τη φλούδα τους.
Κόβω στα 4-5 κομμάτια το φρούτο αναλόγως το μέγεθος του και τις ξεπλενω καλα με μπόλικο νεράκι.
Κανω σφιχτά ρολακια καρφώνοντας τα με οδοντογλυφίδες.Κανω 3 ξεπικρισματα αρχικά δηλαδή 3 βρασιματα των 5 λεπτών από τη στιγμή του βρασμού.
Βραζω κάθε φορά με καθαρό νερό.Μετα το τρίτο βράσιμο βάζω το νερατζακι σε λεκανιτσα με μπόλικο κρύο νερό.Αλλαζω το νερό πολύ συχνά ώστε να ξεπικρισει σωστά. Αυτη η διαδικασία θα διαρκέσει 3 περίπου 24ωρα(αναλόγως πόσο πικρό το προτιμά ο καθένας).
Το δοκιμάζουμε να δούμε πόσο έχει ξεπικρισει.Στη συνέχεια αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και στραγγίζουμε όσο μπορουμε με τα χέρια μια μια φλουδιτσα !!
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι(εκτός από γλυκόζη και χυμό λεμονιού)και βράζουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθετουμε τις φλούδες και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιροπακι.
Αφηνουμε ένα 24ωρο να αμολύσει τα υγρά του και δένουμε πάλι το σιρόπι προσθέτοντας τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού!!!!
Καλή επιτυχία!!!

 

Η Συνταγή είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top