Υλικά
– 200 ml λάδι ελαφρύ
– 120 γρ. ζάχαρη άχνη
– 250 γρ. φουντούκια
– 340 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
– 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
– 2 βανίλιες
Επικάλυψη ❣
– 125-150 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και την ζάχαρη.
Χτυπάμε να λιώσει και προσθέτουμε τα φουντούκια (αφού πρώτα τα έχουμε καβουρδίσει και τα τρίψουμε στο μπλέντερ).
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το μπέικιν, τις βανίλιες και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα μπισκότα σε σχήμα σαν μελομακάρονα.
Τα πατάμε ελαφρά και με ένα πιρούνι φτιάχνουμε το σχέδιο, εάν θέλουμε.
Τα ψήνουμε στους 180°C αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά, να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.