Υλικά
– 6 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
– Ελαιόλαδο
– Μαϊντανός για το σερβίρισμα
– Για τη μαρινάδα
– 1/3 κούπας χυμός λεμονιού
– ¼ κούπας ελαιόλαδο
– 3 κ.γ. σκόρδο ψιλοκομμένο
– 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 2 κ.γ. ρίγανη
– 1 ½ κ.γ. κόλιανδρο
– 1 ½ κ.γ. κύμινο
– ¾ κ.γ. μοσχοκάρυδο
– Αλάτι
– Πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το επαλείφουμε καλά με τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Το τοποθετούμε σε μπολ με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συμπληρώνουμε τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας μας. Φροντίζουμε να καλύπτεται καλά το κοτόπουλο από τη μαρινάδα μας.
Καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για όσο χρόνο περισσότερο μπορούμε.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλο οριζόντια στη μέση ώστε να δημιουργήσουμε πιο λεπτές φέτες. Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπουτάκια κοτόπουλο χωρίς κόκαλο.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη γκριλιέρα με λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές για περίπου 7 λεπτά.
Σερβίρουμε με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό.