Κέικ - Cook For All
Κέικ

Κέικ

Υλικά

– 3 κούπες αλεύρι
– Μία κούπα βούτυρο
– Ένα ζαχαρούχο καραμελωμένο
– 4 αυγά
– Μία σοκολάτα σεράνο ψιλοκομμένη
– Μία σοκοφρέτα ψιλοκομμένη
– Ένα φακελάκι μπέκιν πάουντερ
– Μία βανίλια
– 10 μπισκότα σοκολάτας γεμιστά τριμμένα
– Μία κούπα ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς
– 125 γρμ. κουβερτούρα
– Μία κ.σ. ηλιέλαιο

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το ζαχαρούχο προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά.
Στο αλεύρι έχουμε ανακατέψει το μπέκιν πάουντερ, τα μπισκότα, τη σοκολάτα, τη σοκοφρέτα τη βανίλια, τους ξηρούς καρπούς. Τα προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε καλά.
Έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει τη φόρμα, βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μία ώρα.
Το βγάζουμε από το φούρνο το αφήνουμε 10 λεπτά στη φόρμα, το ξεφορμάρουμε…το αφήνουμε να κρυώσει και γαρνίρουμε με την κουβερτούρα που την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί με το ηλιέλαιο, διακοσμούμε με γεμιστά μπισκότα και σταγόνες λευκής σοκολάτας.
Καλή επιτυχία!!!

 

Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top