Καλαμαράκια του κουτιού με γιαχνερα χόρτα - Cook For All
Καλαμαράκια του κουτιού με γιαχνερα χόρτα

Καλαμαράκια του κουτιού με γιαχνερα χόρτα

Υλικά

– 1 κονσέρβα καλαμάρια
– 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο,
– 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 άγρια πράσα
– 1 σφηνακι κρασί κόκκινο 🍷
διάφορα χορταρικά (4 κούπες όλα τα χορταρικά):
– λαπατα
– αντίδια
– σπανάκι
– τριφερο τζοχο
– γαλατσίδα
– μαϊντανό-
– καυκαληθρα
– μπωλικο μάραθο
– άνηθο

– λίγη κολοκύθα πορτοκαλί σέ κυβακια
– 1 καρότο 🥕 σέ φετουλες
– 1 πατάτα 🥔 σέ πλακέ κομμένη
– αλατοπιπερο
– ρίγανη
– λίγη πάπρικα γλυκιά
– 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
– το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι 🍋

 



Εκτέλεση

Για τά καλαμαράκια καλαμαράκια τού κουτιού με γιαχνερα χόρτα της εποχής και στο τέλος σαλτσουλα με μπωλικο 🍋 λεμονακι…
Στην αρχή σουρωνω τήν κονσέρβα να φύγουν όλα τα υγρά.
Καθαρίζω ένα από το κόκκαλο πού υπάρχει στο καλαμαρακι.
Ύστερα βάζω σέ κατσαρόλα 1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο, και ρίχνω μέσα τά καλαμαράκια, τά σωταρω για λίγο, βγάζω με την Σουρωτή σέ πιάτο.
Ύστερα ρίχνω στο ίδιο το Λαδάκι 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,2 άγριο πράσα από το κήπο όλα μαζεμένα, σβήνω με 1 σφηνακι κρασί κόκκινο Ικαριώτικο 🍷, συνεχίζω να ρίχνω, διάφορα χορταρικά, όπως λαπατα, αντίδια, σπανάκι, τριφερο τζοχο, γαλατσίδα, μαϊντανό, καυκαληθρα, μπωλικο μάραθο, άνηθο, ( ίσα με 4 κούπες όλα τα χορταρικά μου), περιμένω να βράσουν για 15′ σέ χαμηλή φωτιά 🔥, ρίχνω λίγο κολοκύθα πορτοκαλί σέ κυβακια και 1 καρότο 🥕 σέ φετουλες, 1 πατάτα 🥔 σέ πλακέ κομμένη, φυσικά έχω ρίξει αλατοπιπερο ρίγανη λίγο πάπρικα γλυκιά, προς το τέλος ρίχνω μέσα και τά σωταρισμενα καλαμαράκια, βράζω για 10′ ακόμα όλα μαζί, βέβαια κοιτάω να έχει και λίγο ζουμακι οπότε προσθέτω πολύ λίγο νερό ίσα με μισή κούπα.
Τώρα διαλύω σέ πιάτο 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, με ελάχιστο κρύο νερό, ρίχνω το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι 🍋, ρίχνω και λίγο από το ζουμακι τού φαγητού, ανακατεύουμε καλά και ρίχνω μέσα στο φαγητό και πάλι. Αφήνω για 5′ σβήνω την φωτιά 🔥 και έτοιμο το φαγητό.
Είναι ένα παραδοσιακό φαγητό όπου το έφτιαχνε και ή συγχωρεμενη ή μανούλα μου, όποιος θέλει βάζει 2 κονσέρβες βέβαια.
Τέτοιες μέρες τό έφτιαχνε τήν Αποκριά και φυσικά αρεσεσε σέ όλους μας.
Οπότε δεν ξεχνάμε τίς Ελληνικές Παραδόσεις. Επίσης φτιάχνεται και Με σπανάκι οποίος δεν έχει τέτοια χόρτα, αλλά και μπωλικο μάραθο ή άνηθο και κρεμμυδάκια…
Καλή επιτυχία!!!🌹❤️🥰

 

Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top