Υλικά
– 200 ml λάδι ελαφρύ
– 120 γρ ζάχαρη άχνη
– 250 γρ φουντούκια
– 340 γρ αλεύρι γ.ο.χ
– 10 γρ μπέικιν πάουντερ
– 2 βανίλιες
Επικάλυψη:
– 125-150 γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τη ζάχαρη.
Χτυπάμε να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα φουντούκια (αφού πρώτα τα έχουμε καβουρδίσει και τα έχουμε τρίψει στο μπλέντερ).
Στη συνέχεια ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το μπέικιν,
τις βανίλιες και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι.
Ζυμώνουμε και πλάθουμε τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
Τα πατάμε ελαφρά και με ένα πιρούνι φτιάχνουμε το σχήμα εάν θέλουμε.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, αντιστάσεις, για 20 με 25 λεπτά να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα.
Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.