Υλικά
Για δύο μεγάλα..
– 100 γρμ αναπιασμενο προζύμι
– 400 γρμ αλεύρι γοχ
– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 🍯
– αλάτι
– τυρί φέτα
– λίγο γιαούρτι κατσικίσιο
– λίγο κασέρι τριμμένο
– μαυροπιπερο
– μοσχοκάρυδο
– ρίγανη
– ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Για τά τυροτηγανοψωμα. Για δύο μεγάλα..
Για 100 γρμ αναπιασμενο προζύμι
Έβαλα στο σύνολο 400 γρμ αλεύρι γοχ
Στην αρχή έριξα 200 γρμ αλεύρι με 150 γρμ νερό χλιαρό και 1! κουταλάκι του γλυκού μέλι 🍯, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε σέ ζεστό μέρος να ενεργοποιηθεί.
Ύστερα έριξα το υπόλοιπο αλεύρι, αλάτι, και ελάχιστο νερό ακόμα μέχρι να φτιάξω μια ζύμη που να κολλάει ελαφρώς στα χέρια μου.
Λαδωνω το μπωλ, ρίχνω μέσα την ζύμη, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνουμε να γίνει η ζύμη για 4 ώρες.
Ύστερα κόβω τήν ζύμη στα δύο, ανοίγω ένα ένα στα χέρια, ρίχνω μέσα τυρί φέτα λίγο γιαούρτι κατσικίσιο λίγο κασέρι τριμμένο, μαυροπιπερο μοσχοκάρυδο και ρίγανη, έτσι από λίγο.
Μαζεύω τήν ζύμη από τά πλαϊνά προς το κέντρο, κολλάω να ενσωματωθεί, γυρίζω από την σωστή πλευρά και αφήνουμε πάλι για 20′.
Τό ίδιο και με το άλλο.
Ύστερα τηγανίζω σέ ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, σέ μέτρια φωτιά 🔥 για να γίνουν και μέσα. 🥰🌹❤️
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.