Νηστίσιμα ελιοπιτάκια - Cook For All
Νηστίσιμα ελιοπιτάκια

Νηστίσιμα ελιοπιτάκια

Υλικά

Για την ζύμη:
– δυο φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– δυο φλιτζάνια αλεύρι κίτρινο
– μια κουταλιά ξηρή μαγιά
– μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη
– αλάτι
– λίγη ρίγανη
– λίγο λάδι
-χλιαρό νερό, όσο πάρει
Για την γέμιση:
– ένα κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
– μια μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη
– δυο φλιτζάνια ελιές ψιλοκομμένες
– λίγη ρίγανη

 

Εκτέλεση

Για την ζύμη: δυο φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δυο φλιτζάνια αλεύρι κίτρινο, μια κουταλιά ξηρή μαγιά, μια σκελίδα σκόρδο λιωμένη, αλάτι, λίγη ρίγανη, λίγο λάδι και χλιαρό νερό, όσο πάρει.
Ζυμωνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει.
Για την γέμιση: ένα κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο, μια μικρή ντομάτα ψιλοκομμένη, δυο φλιτζάνια ελιές ψιλοκομμένες, λίγη ρίγανη, αλάτι δεν βάζουμε γιατί έχουν οι ελιές
Κόβουμε μπαλάκια από την ζύμη, πλαταινουμε και βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση.
Κλείνουμε καλά και βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με λάδι και ρίγανη και αφήνουμε να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδισουν



Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top