Κόλλυβα - Cook For All
Κόλλυβα

Κόλλυβα

Υλικά

– 250 γρ. σιτάρι
– 1 φλυτζ. του τσαγιού καρύδια
– 1 φλυτζ. του τσαγιού αμύγδαλα άσπρα
– 1 φλυτζ. του τσαγιού σταφίδες
– 1 φλυτζ. του τσαγιού σουσάμι
– 1 φλυτζ. του τσαγιού φουντούκια
– ½ φλυτζ.του τσαγιού αλεύρι
– 1 κ.τ.γ. Κανέλα
– 1 κ.τ.γ. γαρύφαλλο
– 1 κ.τ.γ. κόλιανδρο σκόνη
– Ρόδι και μαϊντανό ( προαιρετικά)
– Ζάχαρη άχνη
– Ζάχαρη κρυσταλλική
– Κουφέτα
– Ασημένια κουφετάκια

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνετε το σιτάρι, το σκεπάζετε με νερό και το αφήνετε για όλο το βράδυ να φουσκώσει.
Την άλλη μέρα το βάζετε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό να βράσει για 1 ώρα.
Μετά το ξεπλένετε,το στραγγίζετε και το απλώνετε σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσει πολύ καλά.
Όσο αυτό στεγνώνει εσείς ασχολείστε με τα εξής:
Κόβετε τα καρύδια και τα φουντούκια στην μέση.
Καβουρδίζετε σε τηγάνι που καίει τα αμύγδαλα,το σουσάμι και μετά το αλεύρι.
Όταν το σουσάμι και τα αμύγδαλα κρυώσουν λίγο , τα βάζετε στο μούλτι και τα κόβετε ελαφρά.
Καθαρίζετε το ρόδι και ψιλοκόβετε τον μαϊντανό.
Σε μια λεκανίτσα ρίχνετε το σιτάρι και όλα τα υλικά εκτός από την ζάχαρη και τα κουφέτα που είναι για το στόλισμα.
Η ζάχαρη δεν μπαίνει ποτέ μέσα με τα υλικά γιατί νοτίζει το μείγμα.
Ανακατεύετε πολύ καλά βάζετε το υλικό αυτό σε μπολ ή πιατέλα.
Ρίχνετε από πάνω πρώτα την ζάχαρη την κρυσταλλική την πατάτε καλά και μετά ρίχνετε την άχνη.
Στολίζετε με ότι θέλετε και ότι σας αρέσει.
Καλή επιτυχία !!!



 
Η Συνταγή είναι από Katerina Malachia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top