Λαδοραβανί το γλυκό της Σαρακοστής - Cook For All
Λαδοραβανί το γλυκό της Σαρακοστής

Λαδοραβανί το γλυκό της Σαρακοστής

Υλικά

– 4 ποτήρια του νερού νερό
– 1 ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκαλιού- λεμονιου
– 2 ποτήρια λάδι καλό
– 1 κιλό ζάχαρη (ζάχαρη βάζετε οση θέλετε)
– Ξυσμα σπο 2 λεμόνια
– 4 βανιλιες
– 1 πακετο σιμιγδάλι χοντρό
– 1 πακέτο ψιλό
– 1 ποτήρι αλεύρι κσι σνακατευουμρ καλά

 

Εκτέλεση

Βαζουμε σε μια κατσαρόλα:
4 ποτήρια του νερού νερό
1 ποτήρι χυμό φρέσκο πορτοκαλιού- λεμονιου
2 ποτήρια λάδι καλό
1 κιλό ζάχαρη (ζάχαρη βάζετε οση θέλετε)
Ξυσμα σπο 2 λεμόνια
4 βανιλιες
Βαζουμε τη κατσαρόλα στη φωτιά να πάρει βραση..
Σε μια λεκάνη βάζουμε 1 πακετο σιμιγδάλι χοντρό, 1 πακέτο ψιλό , 1 ποτήρι αλεύρι κσι σνακατευουμρ καλά.
Τα ριχνουμε σιγα σιγα στην κατσαρόλα που έχει πάρει βραση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξεκολλάει από τα τυχώματα…
Ριχνουμε σε λαδωμένο ταψί 38νο …κοβουμε κομμάτια και ψήνουμε για 1 ώρα (ίσως και παραπάνω ) στους 200β αντιστ. να ροδισει καλά στη κάτω σχάρα του φουρνου.

 
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top