Υλικά
– 1 συσκευασία πέννες
– 2 μεγάλα κολοκυθιά
– 1 μέτρια μελιτζάνα
– 1 μεγάλο κρεμμύδι
– 1 καρότο
– Λίγα ντοματίνια
– 3 σκελίδες σκόρδο
– Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
– Αλάτι
– πιπέρι
– 100 ml κρέμα γάλακτος
– Λίγο ζωμό από τις πέννες
– 100 γραμμάρια ρεγκάτο
– 100 γραμμάρια κεφαλοτύρι
– 200 γραμμάρια μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό al dente…
Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε στικ ζουλιέν.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σωταριστούν μέχρι να μαραθούν.
Σουρώνουμε τις πένες αφήνοντας λίγο από το ζωμό σε ένα ποτήρι.
Ενώνουμε τις πένες με τα λαχανικά….
Ωστόσο έχω ζεματίσει τα ντοματίνια σε βραστό νερό, τα ξεφλουδίζω, και τα σοτάρω στο ίδιο τηγάνι που είχα σοτάρει τα λαχανικά με λίγο ελαιόλαδο.
Τα προσθέτω και αυτά στις πένες, πασπαλίζω με τυριά ρεγκάτο και κεφαλοτύρι, ανακατεύω πολύ καλά, και πασπαλίζω με τα υπόλοιπα τυριά κεφαλοτύρι και μοτσαρέλα…
Αραιώνω την κρέμα γάλακτος με λίγο από το ζωμό των ζυμαρικών περιχύνω, και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει…