Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης - Cook For All
Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης

Υλικά

– 300 γραμ αλευρι
– 1 γραμ μαγια
– 300 ml νερό
– 300γραμ νερό
– 9 γραμ ξηρή μαγια
– μια τσιμπιά αλάτι
– 500 γραμ αλεύρι τύπου 00
– ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ (Buffalo )
– σάλτσα
– στην πρώτη ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ στην δεύτερη κ κασέρια πιπεριές Μπέικον κ ότι αγαπαμε

 

Εκτέλεση

300 γραμ αλευρι, 1 γραμ μαγια, 300 ml νερό, Ανακατεύουμε πολύ καλά και κλείνουμε σε μπωλ με καπάκι για 6 με 18 ώρες.
Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε 300γραμ νερό, 9 γραμ ξηρή μαγια και μια τσιμπιά αλάτι κ ανακατεύουμε μαζί με το μίγμα που είχαμε αφήσει στην άκρη.
Ακατεουμε πολύ καλά να διαλυθεί όλο και προσθέτουμε 500 γραμ αλεύρι τύπου 00
Ζυμώνουμε και διπλώνουμε Τραβάμε την ζύμη κ διπλώνουμε Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί
Στην συνεχεία διπλώνουμε πάλι πλάθουμε μπαλάκια (ζυγισμένα) κ τα τοποθετούμε σε τάπερ (αγόρασα μεγάλο για τέτοιες δουλειές) μεγάλο για 48 ώρες μέσα στο ψυγείο.
Όταν θελουμε να πλάσουμε την ζύμη για πίτσα βγάζουμε κομμάτια, κ τα αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου.
Ανοιγουμε σε φύλλο με την βοήθεια αλευριού, στο μέγεθος που θελουμε
ΥΛΙΚΑ που χρεισιμοποιης α για την πίτσα ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ (Buffalo ) σάλτσα στην πρώτη ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ στην δεύτερη κ κασέρια πιπεριές Μπέικον κ ότι αγαπαμε.
Η ΖΥΜΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ 🦋🦋 ❤️❤️🦋🦋

 

Η Συνταγή είναι από “Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top