Υλικά
– 1 κιλό θράψαλα
– λάδι
– τέσσερα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
– τρεις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– ένα φλιτζάνι λευκό κρασί
– χυμός ντομάτας
– δαφνοφυλλα
– μπαχάρι
– αλάτι
– πιπέρι
– ελιές
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα θράψαλα (ένα κιλό)και τα κόβουμε κομμάτια.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και τα σωταρουμε με τα υγρά που θα βγάλουν.
Προσθέτουμε λάδι, τέσσερα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες, τρεις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και τα ροδιζουμε.
Σβηνουμε με ένα φλιτζάνι λευκό κρασί.
Προσθέτουμε χυμό ντομάτας,δαφνοφυλλα, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και σιγοβραζουμε μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, ρίχνουμε ελιές.
Η Συνταγή είναι από “Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.