Υλικά
– Μισό κιλό αλεύρι χωριάτικο
– 200 ml νερό χλιαρό
– Ένα φακελάκι μαγιά ξηρή
– 1 κ.γ. ζάχαρη
– 2 κ.γ. αλάτι
– Μία κούπα πάστα ελιάς
– Δυόσμο
– ρίγανη
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό (που μέσα έχουμε λιώσει το αλάτι) την πάστα ελιάς, τη ρίγανη, το δυόσμο.
Ζυμώνουμε καλά έως ότου έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Εάν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε ή λίγο αλεύρι ή λίγο νεράκι.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει, την χωρίζουμε σε 6 κομμάτια και πλάθουμε ψωμάκια.
Τα αφήνουμε να φουσκώνουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Όταν κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με πάστα ελιάς.
Συνοδεύουν τέλεια τα λαδερά φαγητά μας και όχι μόνο.
Για την πάστα ελιάς.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές.
Τις βάζουμε στο μπλέντερ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, ξερό δυόσμο, πιπέρι και τα πολτοποιούμε.
Βάζουμε σε βάζο προσθέσουμε ελαιόλαδο στην επιφάνεια και το διατηρούμε στο ψυγείο.
Διατηρείται πολύ καιρό.
Η Συνταγή είναι από “Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.