Τούρτα αμυγδάλου - Cook For All
Τούρτα αμυγδάλου

Τούρτα αμυγδάλου

Υλικά

Παντεσπάνι
– 5 αυγα
– 125 γραμμαρια ζαχαρη
– 155 γραμμαρια αλευρι φαρινα
– 1 βανιλια
Σιρόπι
– 1 ποτηρι νερου νερο
– 1 ποτηρι νερου ζαχαρη
Κρέμα
– 1 λιτρο γαλα φρεσκο
– 5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη
– 4 κουταλιες της σουπας γεματες κορν φλαουρ
– 2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι για ολες της χρησεις
– 1 βανιλια
– 60 γρ βουτυρο
– 100 γρ λευκη κουβερτουρα
Σαντιγύ
– 500 γρ φυτικη κρεμα παγωμενη
– 50 γραμμαρια αχνη ζαχαρη
Στόλισμα
– κερασακια
– μπόλικο αμύγδαλο καβουρδισμένο

 

Εκτέλεση

Παντεσπάνι
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να ασπρισουν!Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε αλευρι-βανιλια σιγα σιγα και ανακατευουμε με μαριζ!
Λαδωνουμε αλευρωνουμε το τσερκι 28ν βαζουμε το μιγμα και ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα και το κοβουμε!
Σιρόπι
Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα και το αφηνουμε να κρυωσει!
Κρέμα
Βαζουμε το γαλα-ζαχαρη να ζεσταθει!Παιρνουμε λιγο γαλα απο το ζεστο το βαζουμε σε ενα μπολ και διαλυουμε μεσα το κορν φλαουρ-αλευρι!
Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και βαζουμε μεσα το βουτυρο-βανιλια, κουβερτουρα!
Ανακατεύουμε!
Συναρμολόγηση
Τοποθετουμε τον ενα πατο στο τσερκι σιροπιαζουμε με κουταλι ριχνουμε την κρεμα κλεινουμε με τον αλλο πατο παντεσπανιου και σιροπιαζουμε!
Σαντιγύ
Χτυπαμε 500 γρ φυτικη κρεμα παγωμενη με 50 γραμμαρια αχνη ζαχαρη !
Την βαζουμε πανω στο κρυο γλυκο, καθώς και κερασακια και μπόλικο αμύγδαλο καβουρδισμένο!

 
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou  – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top