Υλικά
– 1 ζαχαρουχο γαλα
– 3 κουτια ζάχαρη
– 2 κουτια ηλιέλαιο
– 3 κουτια ζεστό νερό όχι καυτό
– 1κγ μαστίχα
– 1 και μισό κγ κακουλέ
– 2 κγ μαχλεπι
– 1/2 πακετο αλεύρι γοχ κα 2 πακετα για τσουρέκια. αλλιως όλα για γοχ. Σύνολο αλεύρι 2,5 πακέτα. Περίπου κολλάει λιγο
– 6 αυγα
– 1 πορτοκαλι χυμό και ξύσμα
– 1 αυγο το ασπράδι για αλλειμα
– 7 φακελακια μαγια η 200 γρ νωπή
– 2 βανιλιες
– 1φ ακελακι μπεικιν
Μετράω με το κουτί του ζαχαρουχου.
Το ξεπλένω κάθε φορά.
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ βάζω τη μαγιά μαζί με το ζεστό νερό και 3κσ αλεύρι.
ανακατευω και την έβαλα στον φούρνο.. τον είχα ανάψει στους 50 βαθμους για 15 λεπτά..
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλη φωτια έχω βάλει το γάλα και ρίχνω σιγά σιγά τη ζάχαρη και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να λιώσει.
Δεν λιώνει τελείως εγώ ανακατεύω για 15, λεπτά περίπου.
Ααποσυρω ρίχνω τη βανίλια και μόλις χλιαρινει ρίχνω τα αυγά που τα έχω χτυπήσει πριν.
Στη λεκάνη με τη μαγιά ρίχνω το μείγμα του γάλατος, τα αρωματικά, το λάδι 1 και μισό κουτί, το χυμό απο πορτοκάλι το ξύσμα και το μπεικιν το αλεύρι το κοσκινιζω αλλά και έτσι να μπει δεν υπάρχει πρόβλημα.
αρχιζω και ρίχνω το αλεύρι και διπλώνω τη ζύμη μόλις είναι έτοιμη ρίχνω το υπόλοιπο λάδι και συνεχίζω και διπλώνω μόλις είναι έτοιμο βάζω λίγο αλεύρι στα χέρια να βγάλω το υπόλοιπο μείγμα από τα χέρια και κάνω το τελευταίο δίπλωμα σκεπάζω σε ζεστό μέρος για 2, ώρες.
Εγώ το έβαλα στον φούρνο στους 50βσθμους για 1 1/2ώρα..
Πλαθω αλείφω με ασπράδι και ρίχνω αμύγδαλα η σοκολάτα και σκεπάζω για μιση ώρα.
Προθερμασμενος φούρνος στους 180 πάνω κάτω για 30 λεπτα περιπου αναλογα το μεγεθος.
Καλή επιτυχία!!
Η Συνταγή είναι από “Eleftheria Chondrou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.