Ντοματοκεφτέδες με πατάτα - Cook For All
Ντοματοκεφτέδες με πατάτα

Ντοματοκεφτέδες με πατάτα

Υλικά

– 3 μεγαλες ώριμες ξεφλουδισμένες Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
– 1 μετρια τριμμενη πατατα
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
– 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο φρέσκο
– αλεύρι
– αλατοπίπερο
– αραβοσιτελαιο ή ελαιόλαδο (αν το θέλετε) για τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Αφού ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες, πετάμε όλους τους σπόρους και τις πιέζουμε (τις στιβουμε με το χέρι) να βγάλουν τα υγρά τους.
Μετά απ’ αυτό τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα άλλα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αφήνουμε το μείγμα να σφίξει για 10 λεπτά στο ψυγείο.
Για να βγει ο κεφτές όσο πιο πολύ ώριμος πρέπει να στιψουμε όσο πιο καλά γίνεται τις ντομάτες, διαφορετικά τα υγρά θα βγουν στο τηγάνι και δεν θα μπορούν να τηγανιστούν.
Επίσης το αλεύρι που ρίχνουμε να είναι τόσο όσο να μπορούμε να τους πλάσουμε, να δέσει ο χυλός.
Ο δυόσμος, κλπ να υπερισχύουν σε μυρωδιά, για να αναδείξουν το τελικό αποτέλεσμα.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι να κάψει καλά και πλάθουμε το μείγμα να το κάνουμε πλακέ (σαν τα μπιφτέκια) τηγανίζουμε τους κεφτέδες μας. Όταν οι κεφτέδες τηγανίζονται, πρέπει να πάρουν ένα ξανθοκόκκινο χρώμα και τότε να τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. και…
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!

Η Συνταγή είναι από “Anastasia Sissy Delegeorge – “Μαγειρικές Απολαύσεις”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top