Πιροσκι φούρνου με αλεύρι ολικής και πατάτα - Cook For All
Πιροσκι φούρνου με αλεύρι ολικής και πατάτα

Πιροσκι φούρνου με αλεύρι ολικής και πατάτα

Η Συνταγή είναι από Helena’s Greek cooking της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.

Υλικά!!!

Ζύμη:
300 γρ αλεύρι ολικης
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (αν θέλετε βάζετε όλο το αλεύρι ολικής η γ.ο.χ.)
6 γρ μαγιά ξερή
1,5 ποτήρια χλιαρό νερό
1,5 κ.σ ελαιόλαδο
Γέμιση:
4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
1 κρεμμύδι περασμένο από το μουλτι
1 μικρό καρότο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκειά
Τερμερικ (κουρκουμα για χρώμα)
Ρίγανη (προαιρετικά)
Μαϊντανό η άνηθο (προαιρετικά)
5 κ.σ ελαιόλαδο
1/2 κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση!!!

Βάζουμε σε ενα μπόλ ανάμειξης, αλεύρι, μαγιά νερό, λάδι και ζυμώνουμε. Το αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μία ωρα.
Βράζουμε τις πατάτες και λιώνουμε αμέσως όπως είναι ζεστές με το εργαλείο για πουρέ η με πιρούνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το τυρί, το μαϊντανό η άνηθο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τερμερικ (κουρκουμα) ρίγανη και το ελαιόλαδο. Αφου φουσκώσει η ζύμη μας και πανω σε επιφάνεια με λίγο αλεύρι, την χωρίζουμε σε μεγαλες μπάλες. Παίρνουμε κάθε φορα μια μπάλα και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε οβαλ πίτουλα.
Γεμίζουμε με 2 κοφτές κ.σ απο τη γέμιση, κλείνουμε καλά και αναποδογυριζουμε (η ένωση να είναι προς τα κάτω).
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180’C βαθμούς αέρα. Τα αλείφουμε ξανά με ελαιόλαδο πριν ροδίσουν. Όταν ψηθούν και ροδίσουν ελαφρά τα βγάζουμε και τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου, σερβίρονται με κεφίρ η γιαούρτι ή αριανι…
Ωραιότατο και υγιεινό κολατσιό για τα παιδιά και για το γραφείο…

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top