Κουλουράκια Πασχαλινά - Cook For All
Κουλουράκια Πασχαλινά

Κουλουράκια Πασχαλινά

Υλικά

– 1 κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 βανίλια
– 1/2 κουταλάκι αλάτι
– 1 κούπα βούτυρο
– 1 1/2 κούπας ζάχαρη
– 4 αυγά και 2 κροκάδια.
– 1/2 κούπας γάλα
– 30γρ. αμμωνία

 

Εκτέλεση

1 κιλο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 βανίλια, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 κούπα βούτυρο, 1 1/2 κούπας ζάχαρη, 4 αυγά και 2 κροκάδια, 1/2 κούπας γάλα, 30γρ. αμμωνία στο γάλα με το αλάτι και τη βανίλια.
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν’ αφρατέψει, συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε ένα ένα τα αυγά και τα κροκάδια.
Διαλύστε την αμμωνία στο γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε το μίγμα εναλλάξ με το αλεύρι σε δόσεις.
Ζυμώστε με το γάντζο ή με το χέρι προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει ζύμη μαλακιά και εύπλάστη χωρίς να κολλάει στα χέρια.Πλάστε κορδόνια στο πάχος του μικρού δακτύλου και τυλίξτε τα σε διάφορα σχήματα.
Αραδιάστε τα στην λαδόκολλα στο ταψί σε απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα φουσκώσουν.
Αλείψτε τα με κροκάδι αραιωμένο με λιγο νερό και ψήστε τα σε φούρνο 180 βαθμών Κελσίου 20-30 λεπτά.
Φυλάξτε τα σε κουτί μπισκότων.

Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou  – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top