Τσουρέκια αφρός γεμάτα ίνες με ζαχαρούχο γάλα συνταγή εγγύηση επιτυχίας - Cook For All
Τσουρέκια αφρός γεμάτα ίνες με ζαχαρούχο γάλα συνταγή εγγύηση επιτυχίας

Τσουρέκια αφρός γεμάτα ίνες με ζαχαρούχο γάλα συνταγή εγγύηση επιτυχίας

Τσουρέκια αφρός γεμάτα ίνες με ζαχαρούχο γάλα συνταγή εγγύηση επιτυχίας!!!! Καταπληκτική!!!!!

Υλικά

Έκανα την μισή δόση και έβγαλα αυτά τα τεμάχια.
– 1 ζαχαρούχο γάλα
– 3 κουτιά (με το κουτί απ’το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– 6 αυγά
– 2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο η ενα βουτηρο ενα λαδι
– 1 κουτ.γλ. κακούλε
– 4 κουτ.γλ. μαχλέπι
– 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
– 1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου
– 200 γραμμ. μαγιά νωπή
– 1 κ.γ γεματο μπέικιν πάουντερ
– 3 κιλά αλεύρι σκληρο η ειδικο για τσουρεκι
– 3 κουτιά ζεστό νερό

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3.
Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (χλιαρο όχι καυτό).
Και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μειγμα της κατσαρόλας που πρεπει να ειναι χλιαρο οχι ζεστο για να μην καψουμε τη μαγια μας!
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά κπροσθέτουμε και το αλεύρι (εκτος το λαδι η το βουτηρο).
Ζυμώνω και βαζουμε σιγα σιγα το λαδι η το βουτηρο μεχρι να το παρει ολο και αφήνω το μίγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.
Πλάθω τα τσουρέκια και τ αφηνω 20-30′ σε ζεστο μερος να φουσκωσουν.
Τ’αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτα.
Μπορειτε να ψησετε και στον αερα στους 160-170′ για 25-30′!

 
Η Συνταγή είναι του Γιώργος Ζώλης και η εκτέλεση από κ. Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top