Υλικά
– 250 γρ.βουτηρο σε θερμοκρασια δωματιου
– 150 γρ.ζαχαρη αχνη.
– 1 αυγο
– 50 ml γαλα
– 30 ml ηλιελαιο
– 2 βανηλιες
– 1 κ.γ.μπεικην
– Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
– Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 550 γρ με 600 γρ
Εκτέλεση
Χτυπαμε καλα το βουτηρο με την ζαχαρη.
Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Η ζυμη ειναι ευπλαστη αφρατη και δεν κολλα στα χερια.
Την αφηνουνε για μιση ωρα να ξεκουραστει.
Πλαθουμε σε οτι σχεδιο θελουμε.
Εγω εκανα κουνελακια.Τα τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα κανουμε επαλειψη με αυγο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 30 με 35 λεπτα.
Λιωνουν στο στομα και εχουν υπεροχη βουτηρενια γευση.😋😋😋😋😋.
🌿🌸Καλή επιτυχία!! 🌸🌿
Η Συνταγή είναι της κ. Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.