Έκανα και μερικά βραχάκια αμυγδάλου με την σοκολάτα που περίσσεψε!
Υλικά
– 400 γρ ζαχαρούχο
– 350 γρ ινδοκάρυδο
– 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
– 20 γρ ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ έβαλα το ινδοκάρυδο το ζαχαρούχο και τα ζύμωσα καλά να ενωθούν.Σκέπασα με μεμβράνη και έβαλα το υλικό μου στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
Ετοίμασα όλα σε μπαλάκια ζυγίζοντας τα 20 γραμμάρια το καθένα.
Σε ένα ταψί έβαλα λαδόκολλα και τα τοποθέτησα.
Έλιωσα σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μου έβαλα το ηλιέλαιο και ανακάτεψα καλά.
Έβαλα τα μπαλάκια μου μέσα και με την βοήθεια δυο πιρουνιών τα τοποθέτησα πάλι πάνω στην λαδόκολλα.Έριξα λίγο ινδοκάρυδο πάνω και όταν πάγωσε η σοκολάτα τα έβαλα μέσα σε ένα τάπερ και σκέπασα με το καπάκι του,διατηρώ στο ψυγείο.
Με την σοκολάτα που περίσσεψε έκανα τα βραχάκια αμυγδάλου.
Συνταγή για βραχάκια αμυγδάλου
Στην φριτέζα αέρος έψησα τα αμύγδαλα στους 200 βαθμούς για 9 λεπτά.
Σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Έλιωσα σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μου έβαλα το ηλιέλαιο και ανακάτεψα καλά.
Έριξα τα αμύγδαλα τα ανακάτεψα και με την βοήθεια ενός κουταλιού τα έβαλα πάνω σε λαδόκολλα να παγώσουν.
Καλή επιτυχία ♥️
Η Συνταγή είναι από κ. Ekaterini Tsiflaidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.