Cheesecake με πολύ αφράτη κρέμα - Cook For All
Cheesecake με πολύ αφράτη κρέμα

Cheesecake με πολύ αφράτη κρέμα

Υλικά

Για τη βάση
– 250 γρ. μπισκότα digestive
– 100 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
– 700 γρ. cream cheese Philadelphia
– ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
– 100 γρ. άχνη ζάχαρη
– 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Για τη σάλτσα βύσσινο
– 1 συσκ. κομπόστα βύσσινο
– 1½ κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ

 

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα μπισκότα digestive στο μίξερ και τα κάνουμε σκόνη.
Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε τα υλικά να βραχούν καλά τα μπισκότα και να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. στρώνουμε το μίγμα μπισκότου.
Πατάμε καλά με ένα ποτήρι ώστε να κολλήσει η βάση να γίνει συμπαγής, και να μην έχει κενά.
Παγώνουμε την βάση μπισκότου στην συντήρηση του ψυγείου μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Αφήνουμε το τυρί κρέμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε το τυρί κρέμα στο μίξερ χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα να αφρατέψει και να γίνει βελούδινη κρέμα.
Προσθέτουμε την άχνη, και το ξύσμα λεμονιού.
Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να σφίξει και να γίνει το μίγμα παχύρρευστο. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου 2’.
Βγάζουμε την παγωμένη βάση του τσίζκεικ από το ψυγείο.
Αδειάζουμε την κρέμα τυριού πάνω στο μπισκότο και με απαλές κινήσεις ισιώνουμε την επιφάνεια.
Τοποθετούμε τη φόρμα με το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
Για τη σάλτσα βύσσινο
1 συσκ. κομπόστα βύσσινο
1½ κ.σ. κοφτή κορν φλάουρ
Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω σε μικρή κατσαρόλα.
Ανοίγουμε την συσκευασία κομπόστα βύσσινο και στραγγίζουμε καλά τα βύσσινα.
Αφήνουμε τα βύσσινα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.
Ρίχνουμε κορν φλάουρ στον κρύο χυμό βύσσινο και ανακατεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί το κορν φλάουρ πριν το βάλουμε στη χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε την κατσαρόλα με το χυμό σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύοντας συνέχεια με σύρμα αφήνουμε να πήξει και να δέσει για 2΄-3΄ να γίνει σάλτσα πυκνή.
Αποσύρουμε την σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα βύσσινα. Ανακατεύουμε τα φρούτα μέσα στην σάλτσα. Σε αυτό το σημείο πρόσθεσα 3 καπάκια κονιάκ.
Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει για 10’
Αδειάζουμε την σάλτσα βύσσινο πάνω στο μισοπαγωμένο cheesecake.
Βάζουμε ξανά το cheesecake στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει καλά. Εγώ το άφησα για μία νύχτα να σταθεροποιηθεί σωστά.
Καλή επιτυχία!

Η Συνταγή είναι από κ. ΕΙΡΗΝΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top