Κέικ πορτοκαλιού με κακάο - Cook For All
Κέικ πορτοκαλιού με κακάο

Κέικ πορτοκαλιού με κακάο

Υλικά

❤️
– 500 γρ φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
– 1 κ γ baking powder
– 4 αυγα
– Σχεδόν 1 φλ φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι (200μλ)
– 100 μλ γάλα
– 2 βανίλιες
– Λιγότερο από ένα φλ σπορέλαιο( 190μλ)
– 2 φλ ζάχαρη
– Ξύσμα πορτοκαλιού
– 3 κ.σ κακάο
– 50/80μλ. γάλα ( για το μίγμα με το κακάο)

 

Εκτέλεση

Χτυπάω πρώτα τη ζάχαρη με το σπορέλαιο καλά,
μετά προσθέτω ένα-ένα τα αυγά το χυμό το γάλα το ξύσμα το αλεύρι το baking και τη βανίλια.
Ανακατεύω καλά και μοιράζω το μείγμα σε δύο μέρη.
Στο ένα βάζω το κακαο και όσο γάλα χρειαστεί.
Άλευρο – βουτυρώνω τη φόρμα αδειάζω πρώτο το λευκό μείγμα και από πάνω το μείγμα με το κακάο.
Τα ανακατεύω με ξυλάκι για σουβλάκια και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 40/45 περίπου ή ανάλογα το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Πάντα πριν βγάλουμε το κέικ το δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα σε δύο-τρία σημεία.
🌺 Καλή επιτυχία!! 🌺

 
Η Συνταγή είναι από κ. Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top