Φτιάξτε το παραδοσιακό εκμέκ κανταΐφι μου εύκολα και γρήγορα με απαλή κρέμα και σαντιγί !!!!
Θα το λατρέψουν όλοι !!!! ❤️ ❤️ ❤️
Εκμέκ κανταΐφι!!!! Από τα ωραιότερα γλυκά !!!!
Υλικά
κανταΐφι
– 500 γρ κανταιφι
– 300 γρ αγελαδινο βουτυρο
ΣΙΡΟΠΙ:
– 3 ποτηρια νερο
– 3 ποτηρια ζαχαρη
– μισο λεμονι
ΚΡΕΜΑ
– 1 λιτρο γαλα
– 6 κ.σ ζαχαρη
– 4 κ.σ γεματες κορν φλαουρ
– 2 κ.σ.γεματες αλευρι
– 1 βανιλια
– 50 γρ βουτυρο
ΣΑΝΤΙΓΊ
– 500 γρ κρυα κρεμα γαλακτος ζαχαροπλαστικης
– 50 γρ άχνη ζάχαρη
στόλισμα
– Φυστίκι για επάνω
Εκτέλεση
ΚΑΝΤΑΙΦΙ:
500 γρ κανταιφι, 300 γρ αγελαδινο βουτυρο!
Βουτυρωνουμε το ταψι φουρνου με τα 50 γρ β.
Βαζουμε το κανταιφι μεσα και το ανοιγουμε καλα!
Ριχνουμε πανω του λιωμενο κρυο το βουτυρο το ανακατευουμε να μουσκεψει καλα!
Το ισιωνουμε και στην συνεχεια το ψηνουμε.στους 180β μεχρι να κοκκινίσει!
Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!
Στην συνεχεια το βαζουμε στο ταψι που θα το συναρμολογησουμε!
ΣΙΡΟΠΙ::
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να χλιαρυνει!
Στην συνεχεια σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλα!
ΚΡΕΜΑ:
1 λιτρο γαλα, 6 κ.σ ζαχαρη, 4 κ.σ γεματες κορν φλαουρ, 2 κ.σ.γεματες αλευρι, 1 βανιλια, 50 γρ βουτυρο!
Βαζουμε σε ενα μπολακι το αλευρι-κορν φλαουρ ριχνουμε λιγο γαλα και τα ανακατευουμε!
Βαζουμε το υπολοιπο γαλα με.την ζαχαρη να ζεσταθει!
Ριχνουμε το μείγμα αλευρι-κορν και ανακατευουμε!
Οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε την βανιλια,το βουτυρο!
Ανακατευουμε κατα διαστηματα μεχρι να χλιαρυνει!
Στην συνεχεια την βαζουμε πανω στο κρυο γλυκο!
ΣΑΝΤΙΓΊ:
Χτυπαμε 500 γρ κρυα κρεμα γαλακτος ζαχαροπλαστικης με 50 γρ άχνη ζάχαρη!
Την βαζουμε απαλα πανω στην κρυα κρεμα!
Απάνω ΦΥΣΤΊΚΙ
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.