Blondie - Cook For All
Blondie

Blondie

Η Συνταγή είναι από Alex Foukas της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.

Υλικά!!!

• ‌200 γρ. βούτυρο ± έξτρα για το ταψί
• ‌250 γρ. λευκή κουβερτούρα ± έξτρα για το σερβίρισμα
• ‌125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• ‌125 γρ. ζάχαρη καστανή
• ‌2 μεσαία αυγά
• ‌1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• ‌240 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. ± έξτρα για το ταψί
• ‌½ πρέζα αλάτι, ψιλό

 

Εκτέλεση!!!

• ‌Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το βούτυρο και την κουβερτούρα σε κομμάτια και το τοποθετούμε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί)
• ‌Ανακατεύουμε με μια μαριζ απαλά μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα
• ‌Αφήνουμε 10-15 λεπτά στην άκρη έτσι ώστε να πέσει η θερμοκρασία, προσθέτουμε μέσα τις ζάχαρες, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε
• ‌Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, το αλάτι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
• ‌Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί 20Χ25, ρίχνουμε μέσα το μείγμα από το μπολ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 45 λεπτά περίπου
• ‌Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε 20-25 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε με λιωμένη λευκή κουβερτούρα από πάνω
Tips:
• ‌Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την καστανή ζάχαρη με κρυσταλλική
• ‌Μπορούμε να προσθέσουμε μέσα και αποξηραμένα φρούτα ή ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top