Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.
Χοιρινό ρολό με μπύρα και μουσταρδόμελο Αγόρασα ρολό χοιρινό από κρεοπωλείο γεμιστό με πιπεριές, καρότο και κεφαλοτύρι Τα υπόλοιπα υλικά όσον αφορά τη γαρνιτούρα επινόηση δική μου Οφείλω να προσθέσω φυσικά ότι συνέβαλε και η Μανούλα κατά το ήμισι της παρασκευής
Η γεύση όνειρο και ξεφεύγει από τα καθιερωμένα…..
Υλικά
1 ρολό χοιρινό (περίπου 3 κιλά)
3/4 κούπας ελαιόλαδο
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
3 καρότα κομμένα σε μεγάλα κυβάκια
3 κολοκυθάκια κομμένα σε μεγάλα κυβάκια ή ροδέλες
Πατάτες κομμένες σε μέτριες μπουκιές
1 κουτάκι (330 ml) μπύρα
3 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ. μέλι
Χυμό ενός μεγάλου πορτοκαλιού
Χυμό ενός μικρού λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
Εκτέλεση
Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί αρκετά τοποθετούμε το ρολό. Φροντίζουμε να “πάρει χρώμα” από όλες τις μεριές και σβήνουμε με τη μπύρα. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για περίπου 3 λεπτά. Ανακατεύουμε καλά τη μουστάρδα με το μέλι, τον χυμό λεμονιού & πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά και το ρολό. Γυρίζουμε αρκετές φορές το ρολό προκειμένου και κατόπιν αυτού το τοποθετούμε σε ταψί (ν 40) στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Εν συνεχεία, σοτάρουμε ελαφρώς τα λαχανικά (εκτός από τις πατάτες) και τα τοποθετούμε γύρω από το ρολό. Τοποθετούμε και τις πατάτες γύρω από το ρολό επίσης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά τα λαχανικά και να ψηθεί σωστά το ρολό.
Καλή επιτυχία!!!