Γεμιστά - Cook For All
Γεμιστά

Γεμιστά

Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.

Υλικά

(ταψί 40)

Ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια τα οποία ανοίγουμε και αφαιρούμε τη σάρκα τους

Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
4 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι (κατά βούληση)
3/4 κούπα ελαιόλαδο και επιπλέον ποσότητα
για πάνω από τα λαχανικά πριν το ψήσιμο
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
5-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
1 μεγάλη πατάτα τριμμένη
4 πατάτες κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
300-400 γρ. ρύζι νυχάκι

 

 

Εκτέλεση

Τρίβουμε τη σάρκα των λαχανικών στον τρίφτη φροντίζοντας να μην υπάρχουν σπόροι από τις πιπεριές.
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια εσωτερικά.
Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης σε κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πατάτα.
Εν συνεχεία, τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προκειμένου να σωταριστούν ελαφρώς και να απορροφηθούν τα υγρά της ντομάτας. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά, το ρύζι το οποίο έχουμε πλύνει κι έχουμε σουρώσει, τον πελτέ και τέλος τα μυρωδικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα λαχανικά με το μείγμα.
Τοποθετούμε τις πατάτες ανάμεσα από τα λαχανικά, προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο από πάνω και πιπέρι για extra γεύση.
Τέλος, προσθέτουμε ελάχιστο νερό στο κέντρο και τις “γωνίες” του ταψιού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά και να έχει “βράσει” (φράση κλεμμένη από τη μανούλα) το ρύζι.
Καλή επιτυχία!!! ❤❤❤

 

 

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top