Γλυκό Του Κουταλιού Πορτοκάλι - Cook For All
Γλυκό Του Κουταλιού Πορτοκάλι

Γλυκό Του Κουταλιού Πορτοκάλι

Η Συνταγή είναι από τον Γιάννη Αραμπατζή της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.

Υλικά!!!

10 μεγάλα πορτοκάλια χοντρόφλουδα (1 κιλό καθαρισμένα)
2 κιλά ζάχαρη
8 κούπες του καφέ νερό
1 λεμόνι (το χυμό του)

 

Εκτέλεση!!!

Πλένουμε τα πορτοκάλια, τα σκουπίζουμε και τα τρίβουμε στο πιο ψιλό μέρος του τρίφτη.
Αφαιρούμε προσεχτικά τις φλούδες από την σάρκα σε μικρές λωρίδες για να μη μας χαλάσουν.
Στη συνέχεια, τα τυλίγουμε και να καρφώσουμε ένα – ένα, σε ξυλάκια από σουβλάκια .
Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν, για να τα ξεπικρίσουμε. Όταν πάρουν βράση, τ᾿ αφήνουμε να βράσουν για 5′ και τ᾿ αποσύρουμε απ᾿ τη φωτιά.
Ρίχνουμε τα πορτοκάλια σε σουρωτήρι και τα ξεπλένουμε στη βρύση, με αρκετό νερό.
Αδειάζουμε την κατσαρόλα, την ξεπλένουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία του ξεπικρίσματος άλλη μία φορά .
Αφού τα βράσουμε , τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε πάλι με αρκετό νερό. Τα δοκιμάζουμε, κόβοντας και δαγκώνοντας ένα στο κέντρο, για να δούμε αν έχουν ξεπικρίσει.
Αν μας φαίνονται πικρά, τα βάζουμε σ᾿ ένα μπολ με νερό και τ᾿ αφήνουμε για 2 – 3 ώρες (ή και περισσότερο), αλλάζοντας δυο – τρεις φορές το νερό, μέχρι να ξεπικρίσουν εντελώς (δοκιμάζουμε).
Όταν μας αρέσουν στη γεύση, τα αφαιρούμε από τα ξυλάκια και τα στύβουμε ελαφρά.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 4′-5′ και ρίχνουμε μέσα τα πορτοκάλια. Από τη στιγμή που θα πάρουν βράση, τα βράζουμε για 5′ – 6′ και σβήνουμε τη φωτιά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σταθεί το γλυκό για 20 – 24 ώρες.
Κατόπιν το ξαναβράζουμε , μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι.
Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, για να μη μας ζαχαρώσει το γλυκό, αλλά και για αντισηπτικό και συντηρητικό και μόλις σταματήσει να κοχλάζει το σιρόπι
το βάζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν τελείως.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top