Πρασοτυρόπιτα - Cook For All
Πρασοτυρόπιτα

Πρασοτυρόπιτα

Η Συνταγή είναι από τον Γιάννη Αραμπατζή της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.

Για να γίνει ακόμα πιο γευστική η μαρμελάδα σας, επιλέξτε ώριμα και γερά βερίκοκα, ενώ όση ώρα τη φτιάχνετε, πρέπει να είστε παρόντες όταν βράζουν τα υλικά, ώστε να μην πικρίσει η μαρμελάδα βερίκοκο.

Υλικά!!!

Υλικά για τη ζύμη
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρμ νωπή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κούπα του καφέ πολύ χλιαρό νερό
Υλικά για τη γέμιση
6 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα.
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 τυρί φέτα ή και παραπάνω αν θέλετε.
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 χούφτες γεμάτες μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο, πιπέρι
2 αυγά

Εκτέλεση!!!

 

Διαλύω την μαγιά με τα χέρια μου στο νερό .
Σε μια λεκανίτσα προσθέτω 200 γρμ αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Ρίχνω και την διαλυμένη μαγιά και ανακατεύω με ένα πιρούνι ώστε όλα τα υλικά να γίνουν ένα.
Σκεπάζω τη λεκάνη με μία πετσέτα και την τοποθετώ σε ζεστό μέρος για μία ωρα ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να διπλασιαστεί.
Μόλις είναι έτοιμη προσθέτω σιγά σιγά αλεύρι και ζυμώνω μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Την περιλαβαίνω άλλα 15 λεπτά και την αφήνω μισή ωρα να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος σκεπασμένη και να φουσκώσει καλά.
όταν είναι έτοιμη τη ζυμώνω λίγο ακόμα, προσθέτω αλεύρι αν χρειαστεί και την χωρίζω σε ισομερείς μπαλίτσες τις οποίες ανοίγω με τον πλάστη και τις απλώνω σε λαδωμένο ταψί.
Βάζω τις δύο κάτω και ανάμεσα λάδι με πινέλο ή με το χέρι.
Τη γέμιση στο μέσον και τα υπόλοιπα φύλλα απο πάνω.
Τέλος φτιάχνω τις γωνίες και την αλείφω καλά με ελαιόλαδο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα.
Αφού πλύνουμε καλά τα λαχανικά μας
και τα ψιλοκόψουμε τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα, πλήν των αυγών του ελαιόλαδου και της φέτας και τα ανακατεύουμε καλά με το χέρι ή με ξύλινη κουτάλα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ένα φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο να κάψει και μόλις πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε σιγά σιγά τη γέμιση και ανακατεύουμε καλά ώστε τα υλικά να πάνε παντού και την μαραίνουμε καλά σε μέτριας έντασης φωτιά. Η πίτα μας έτσι θα γίνει ελαφρύτερη στο στομάχι.
Αφού μαραθούν καλά, τραβάμε απο τη φωτιά ,προσθέτουμε τα αυγά και τη φέτα και ανακατεύουμε καλά τη γέμιση, την οποία προσθέτουμε στην πίτα.
Ψήνουμε για 40 -45 λεπτά ανάλογα το φούρνο στους 200 βαθμούς

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top