Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού - Cook For All
Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού

Πορτοκάλι γλυκό κουταλιού

Η Συνταγή είναι από Νασια τσουραπακη-κιαχτυπη της ομάδας “ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΈΣ 🎂🍒🍅🍆🍋ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 🥑🥕🍄ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ!🥕🍑🍐🍕🍟”

Υλικά

👩‍🍳10 πορτοκάλια
👩‍🍳1κιλο ζάχαρη
👩‍🍳2 1/2 κούπα νερό
👩‍🍳1 λεμόνι το χυμό του

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα σκουπιζουμε και τα τρίβουμε στο πιο ψιλό τρίφτη.
Στην συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν, για να τα ξεπικρισουμε.
Όταν πάρουν βράση, τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά και τα αποσύρουμε από την φωτιά.
Ρίχνουμε τα πορτοκάλια σε σουρωτήρι και ξεπλενουμε καλά, με αρκετό νερό.
Και επαναλαμβανουμε τη διαδικασία του ξεπικρισματος άλλες δυο φορές.
Αφού τα βράσουμε την τρίτη φορά τα ξεπλενουμε πάλι με αρκετό νερό.
Αφήνουμε λίγο να κρυωσουν και κόβουμε τα πορτοκάλια στα τέσσερα κομμάτια και μετά κανονίζουμε να τα κόψουμε λωρίδες με ενα ψαλίδι κουζίνας, περνοντας και λίγη από την σάρκα τούς.
Στην συνέχεια, αν τα κάνουμε με τον παραδοσιακό τρόπο,(έτσι τα έφτιαχνε η μαμά μου) περνάμε τα πορτοκάλια (αφού τα τυλίξουμε) σε κλωστή φτιάχνοντας ένα κολιε.μπορειτε και με ξυλάκια που κάνουμε τα σουβλάκια. . Για να αποφύγουμε τη φασαρία.. όπως εγώ, τα τυλιγουμε και τα καρφωνουμε ένα – ένα με μια οδοντογλυφιδα.
Στην συνέχεια βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 6-7 λεπτά και ρίχνουμε τα πορτοκάλια.
Από την στιγμή, που θα πάρουν βράση, τα βράζουμε για 15 λεπτά και σβήνουμε τη φωτιά. Αποσυρουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε για την επόμενη μέρα, έτσι ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη μέρα, ξαναβραζουμε το γλυκό να δέσει καλά το σιρόπι.
Δοκιμάζουμε εαν έδεσε σε ένα κρύο πιατάκι, όπου ρίχνουμε λίγο σιρόπι, και αν αυτό δεν απλώσει τότε είναι έτοιμο.
Πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το γλυκό να πάρει μια βράση.
Όταν θέλουμε να ανακατέψουμε την κατσαρόλα, την ανακινουμε κυκλικά.
Βάζουμε το γλυκό μας, ζεστό σε αποστειρωμενα βάζα, τα σφραγιζουμε καλά και τα αφήνουμε ανάποδα μέχρι να κρυωσουν.
Μπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο η επάνω σε κάποιο κέικ αλλά το αγαπημένο μου είναι πάνω στο γιαούρτι!!!!
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο!!!!


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top